Smak av Steigen
Opplev vakre Steigen og nyt livet
på kaia i Helnessund.
DAGSTUR TIL HELNESSUND

Avreisested:
Turen starter med en hurtigbåtreise på 1 time.  Avgang fra Sentrumsterminalen, Sjøgata 3, Bodø.

Avgangstid:
Avreise Bodø kl 11:25. Reisetid 1 time. Du er tilbake i Bodø kl. 17:20. Mer informasjon på billetten.

Datoer:

PRIS 899,-
Per person

Inkludert:
  • Reise

  • Lokale opplevelser, rusletur, fottur, sykkeltur

  • Lunsj med lokale spesialiteter og hjemmebakst på Nybrygga klokka 12:45

  • De beste tipsene og GoLocals kart

På denne dagsturen fra Bodø sentrum får du alt i løpet av en ettermiddag. Ekspressbåten tar deg nordover i Vestfjorden, forbi Mjelle og Kjerringøy, til det vakre fiskeværet Helnessund. Når du går i land i Helnessund, er fristelsene mange: En rusletur i bygda, fottur til et fantastisk utsiktspunkt, sykkeltur på grusveiene langs Brennvika. Eller rett og slett en øl på kaia. Du kan velge selv hvordan du vil møte eventyrriket Steigen. Men først er det lunsj.

Ved ankomst Helnessund inviterer Pieter til lunsj på Nybrygga, som ligger vakkert til på kaia. Du er i et fiskevær ved Vestfjorden og menyen preges av det. Fiskemottaket Steigen Sjømat ligger på samme kaia og dagens fangst ender ofte på kokken Tanels kjøkken. Hvis du er nysgjerrig på historien, naturen eller maten, ja da er dette en anledning til å spørre. 

Så er det tid for å utforske nærområdet, til fots eller med GoLocals sykler.

På båten tilbake til Bodø kan du nyte utsikten i 32 knops fart. Når solen skinner er det en opplevelse å stå ute på dekk med et glass i hånden mens båten suser av sted mellom holmer og skjær. Og fortsatt er kvelden ung.

HELNESSUND

Fiskevær helt sør i Steigen.
* 400 innbyggere
* Ekspressbåt til Bodø og Svolvær
* Butikk, restaurant, overnatting, skole, fiskemottak, skipsverft

Med GoLocal reiser du på egen hånd. Vi har forberedt reisen for deg slik at du kan nyte turen og opplevelsene som venter. I billetten får du den informasjonen du trenger og GoLocals kart med tips til hva du bør gjøre. I kartet har vi tegnet inn de tre anbefalte turene i nærområdet. Du får selv finne ut hvor mye du rekker etter lunsjen på Nybrygga. Alle de foreslåtte turene tar 40-60 min avhengig av tempo.

Dersom du trenger mer informasjon enn det du finner i turbeskrivelsen og i eposten med billetter, kan du kontakte Pieter på pieter@helnessund.com. Han bor i Helnessund og vet alt du trenger å vite om stedet og reisen.

Bestill

Bestill tur: